Angelicas Gnällbänk

18/6: Multitasking vs Mindfulness
Brukar ni multitaska? Alltså göra flera saker samtidigt? Jag kan bli lite knäpp på mig själv som ständigt gör flera saker samtidigt!
 
Några exempel är
Läser epost eller reklam vid toabesök nr 2
Packar väskan samtidigt som jag borstar tänderna
Diskar och lagar mat samtidigt
Yogar/tränar och lagar mat samtidigt (just yoga och laga mat är ingen bra kombo eftersom jag inte hinner hitta lugnet)
Tränar och ser TV
Äter frukost och betalar räkningarna
Ser på TV och kollar epost/slösurfar
Planerar min dag i duschen (och glömmer då ibland bort hur många gånger jag har schamponerat, gör det alltid 2 ggr)
 
Sedan på jobbet är det ytterligare multitasking på gång istället för att ta en sak i taget. Jag känner att det skulle vara skönt att göra en sak och verkligen vara fokuserad på att göra den. Jag var på en föreläsning som Undvika stress med en kvinlig föreläsare som sade att hon hade varit och föreläst för enbart män och då hade hon sagt något i stil med 'ni känner väl igen er i att borsta tänderna och göra flera saker under tiden?' men ingen räckte upp handen. Medan på den föreläsningen som jag var på var det enbart kvinnor i publiken och det var flera som kände igen sig (jag var en!). Hennes tips var att för att undvika stress så ska man göra en sak i taget och enbart tänka på att man gör den (mindfulness)! Borsta tänderna. Hur svårt kan det vara?
4/6: En dag i Stockholm med twist
Nu ska ni få höra en ny testa-på-grej som jag och J gjorde under Kristihimmelsfärdshelgen. Vi gjorde en heldag i Stockholm, där vi hade bokat bussförbindelse både till och från Stockholm på samma dag för att inte behöva lägga pengar på hotellvistelse. Bussbiljetterna gick på ca 340 kr/person t/r. Sedan hade vi gjort egna baguetter som vi åt i en park när vi kom till Stockholm på förmiddagen. Hur mysigt som helst. Vädret var på vår sida nästan hela dagen. 
 
Sedan gick vi en tur på stan men shoppade inget direkt. Därefter gick vi vidare till Slottet för Vaktavlösningen som denna gång även innebar ett inslag av musik till häst. Det måste ha varit ganska svårt att både rida/styra en häst och spela på ett musikinstrument! Men de gjorde det riktigt bra.
 
Vi styrde sedans stegen mot det mest planerade av våra aktiviteter denna dag nämligen Gröna Lund! Vi tog Djurgårdsfärjan över från södra sidan och kom alltså båtvägen fram till Gröna Lunds entré. Där hade vi kollat upp att det både skulle vara framträdande av Norlie & KKV samt dansbandet Per-Håkans. Vi styrde stegen mot dansbanan (varning för ålderskris!!) och vågade oss upp på dansgolvet trots att ingen av oss dansat folkdans sedan gymnasiet.
 
Det var spännande men också svårt. Hur gör man? Vi tittade mycket på andra och snurrade runt där och fick både en och två armbågssmällar då och då. Dansen liksom skedde i en cirkel hela tiden (man stod alltså inte still på ett och samma ställe) vilket gjorde det lite svårare för oss som till en början inte hittade rätta taktkänslan eller flödet. Sedan gjorde vi en paus och gick iväg en sväng för att sedan komma tillbaks och då gick det bättre. Och kul var det! Vi var med råge de yngsta där, det var mest 50-60 plussare på dansbanan. Helt klart värt ett besök om ni inte besökt en dansbana någon gång!
 
PS. Jag hade öronproppar hela kvällen för att inte förvärra mitt egenljud (tinnitus). Tänk på att alltid skydda öronen vid hög musik!
 
Detta blir Nr 5 på min listan-utmaning Prova på något nytt innan hösten 2017!