Angelicas Gnällbänk

31/12: Årssummering 2013
Året som gått har varit ett enda stort resår. Det har varit en stor resa i mig själv med att byta jobb för första gången. Den tryggheten som fanns byttes ut mot en främmande arbetsplats där en ny trygghet skulle byggas upp. Det var inte lätt. Värst var att det kändes som att jag svek många personer men jag hoppas att de förstått varför jag behövde komma ifrån till ett fast jobb. En tid kändes det som att jag svek även mig själv, för jag trivdes så bra. Mitt tips och lärdom är att inte flytta på sig om man trivs och verkligen inte vill vidare. Mina mål och visioner kring livet i säg, förde mig vidare. 
 
En andra resa skedde ut i världen. Ja, tänk nu har jag äntligen satt min fot utanför Norden. Det känns roligt och spännande! Att med egna ögon se hur det är därute - det som alla pratar om, har varit en fantastisk upplevelse. 
Det har varit resor som varit helt olika varandra. 
 
Ytterligare en resa som tagit vid i år är resan ihop med pojkvännen. Vi har firat ett år tillsammans och har planer på att flytta ihop. 
 
Här kommer en sammanfattning av året i kronologisk ordning:
¤ Gjort manikyr på salong för första gången - blev lite besviken att det inte höll längre än en vecka. 
¤ Första resan med flyg och utanför Norden, Paris blev destinationen tillsammans med pojkvännen!!
¤ Blev superduperjättemagsjuk efter resan, buhu. 
¤ Köpt min allra första fejkskinnjacka (trodde aldrig jag skulle känna att jag passar i en sån jacka!)
¤ Tillbringade Påskhelgen på hotell i Stockholm, gick på Skansen
¤ Slutade på mitt allra första jobb som controller och bara sådär över en helg, började på ett annat jobb som business controller på ett annat företag.
¤ Fått lära mig att arbeta med engelskan som mitt jobbspråk!
¤ Besökt ett kosläpp i Vikbolandet - var roligare än jag trodde!
¤ Gått på X antal IFK matcher och stöttat stadens lag
¤ Sprungit Vårruset för tredje året i rad
¤ Åkt med båt på Göta Kanal
¤ Bilat ner till Tyskland med pojkvännen och var i Bremen i två dagar. Besökte bland annat Stadsmusikanterna (tog på hoven för tur) statyn och besökte även en ölfabrik. 
¤ Med vunna biljetter tog jag och pojkvännen oss in till Bråvalla festivalen i kära Norrköping, wow vilken kväll med Green Day!!! Jag hade aldrig varit på festival förr men det var en häftig upplevelse!
¤ Köpt ny telefon och därmed övergav min knapptelefon!
¤ Bakat egna pizzor på olika sätt
¤ X antal biobesök (Captain Phillips, Elysium, Snabba Cash, Dumma mej 2, Känn ingen sorg... mfl)
¤ 2 veckors semester, varav en hel vecka i Cannes (Filmfestivalstället) på Franska Rivieran.
¤ Mina föräldrar träffade för första gången pojkvännens föräldrar i Stockholm
¤ Varit på konsert med Gyllene Tider
¤ Tränat riktigt bra med löpning, core, bodypump, funktionell träning, simning och gym
¤ Augustifesten - fest hos mig med finbesök från Eskilstuna, samt att jag och pojkvännen firade 1 år!!
¤ Besökt norrlandsskogarna på ett landsställe och plockat massa blåbär och lingon (!!)
¤ Gått på en matmässa Taste Stockholm - häftig matupplevelse! (dock dyrt)
¤ Gått på X antal visningar av lägenheter - svårt som attan att hitta en normal central lägenhet
¤ Provat på massage för första gången!
¤ Besökt Ladies Night för andra året i rad
¤ En långweekend resa till Rom och världens minsta stat Vatikanen!
¤ Kryssning till Helsingfors med några timmars landstigning 
 
 
 
 
29/12: En liten resa till Helsingfors
Hur mår ni därute såhär efter julen? Jag mår toppen! Julen var mysig och bra med god mat och många fina julklappar! Bland några ska nämnas knivset, brandsläckare (något jag verkligen önskat mig! sån borde alla ha hemma), parfym och handbagageväska.
 
Sedan trodde jag att det skulle bli lugna dagar kring mellandagarna, vilket var helt fel kan jag säga. Pojkvännen överraskade mig med att boka in oss på kryssning till Helsingfors! Gulligaste!!. Sagt och gjort, vi klev på båten som skulle ta oss till mitt andra hemland Finland. På båten hade vi tur nog att få platser till buffébordet. Där dukades det upp allt möjligt som du kan tänka dig - för rent krasst skulle allt ingå, jag trodde det var för bra för att vara sant så jag frågade herrn i ingången vad som ingick? Då drog han till med " vad som ingår... hm.. bestick, tallrick..." Jättekul verkligen, pojkvännen hade kul åt det iaf. Jag tänkte mer på om dryck ingick osv., vilket det gjorde. Där åt vi oss proppmätta, verkligen jag var sååå mätt. 
 
Väl i Helsingfors besökte vi stan för lite shopping, Tempelplatsens kyrka (en häftig kyrka insprängd i ett berg), Domkyrkan samt Fazer Café. Jag tyckte vi hann med mycket på de 5h som vi var i land. Dessutom åt vi finsk mat på en fin men lite lantlig restaurang. Helsingfors innerstad påminde om en blandning av Norrköping och Stockholm. Shoppingcentrumen var som Stockholms, däribland Stockmann som påminde mycket om Åhlens (riktigt stort!!) och gatorna med galleriorna och spårvagnar påminde om Norrköping. Helsingfors var nästan precis som jag trodde! Dock lite väl regnigt, buhu!
 
På båten igen njöt vi av lite god dryck och mer mat samt en tur på dansgolvet där man inte behövde anstränga sig märkbart eftersom båten gungade i takt med musiken redan! Herregud vad det blåste ibland! Vågorna måste varit enorma mellan Åland och Helsingfors för det gungade något förskräckligt när vi sov påväg till Finland. När vi väl gick i land gungade det fortfarande marken under oss.
 
Men nu står jag stabilt igen och ska ta tag i vardagen. Lyckad resa med min fina.