Angelicas Gnällbänk

31/12: Årssummering 2008!
Besök i Etuna
Året började med att mina föräldrar kom upp med mina inköp från mellandagsrean 2007, plattv 32 tum + datorskräm 20 tum - min ekonomi fick sig en rejäl knäck där i början, men oj så glad och nöjd jag blev! Sedan fick jag även upp föräldrarnas gamla badrumsskåp och en soffa. Andra som besökte mig var Henke som var över 2 gånger tror jag, riktigt kul!! Lillebror kom även upp med mamma och två andra bekanta. Det blev kul, dock var brorsan sjuk så vi kunde inte göra det jag hade planerat. För övrigt så har jag alltmer accepterat Etuna som min stad, där jag bor vilket har underlättat för mitt levande och studentliv.


Skolan
Andra halvan av det andra året på ekonomiprogrammet gick av bara farten fram till sommaren! Jag stötte endast på ett problem med en tenta på microekonomin, men en omtenta räckte för att klara den. Förstå vilken lättnad att bara ha behövt göra om 1 ynka tenta detta år! Jag är så stolt över mig själv.

Sedan har min lillebror även börjat på högskolan, faan vad du är bra brorsan, vi är bättre än båda våra föräldrar! (på det sättet att ingen av dem gått på högskolan). Det var mycket om och men och oro från både min och mammas sida angående lillebrors skolgång. Det löste sig tillsist iaf.


Sport
Genom en kontakt i klassen som var tränare i volleyboll som uppmuntrade mig att gå, gick jag till en träning med ELSA IF (högskolans idrottsförening) och sedan blev jag fast. Dock blev det mer träningar inom innebandy, basket, handboll och fotboll. I mars blev jag även uppmuntrad att gå med i styrelsen och på årsmötet blev jag officiell kassör och firmatecknare. I början kändes dessa som riktigt stora poster och mycket ansvar men nu känns det inte så betungande. Jag tror att mitt deltagande som styrelsemedlem har varit väldigt givande för mig.

Förutom att sitta med på olika möten har jag även varit med och ordnat en fotbollsturnering även kallas Raffecupen som var hur kul som helt!!! Dock smärtsam då jag totalt glömde bort både solkräm och att skydda mig från solens stekande strålar!! Jag har även varit med på introduktionen av hösten då vi välkomnade nya studenter i Sporthallen med att springa in med flagga och några höll tal. Sedan ordnade vi även en brännbollsturnering där jag fick agera domare. Som avslut på detta året har jag även eller rättare sagt ska göra ett årsredovisning för idrottsföreningen, där jag hoppas kunna ta vara på min kunskap från 2,5 års studier av ekonomi.

På tal om träning så har jag skärpt mig med både promenader (vilket jag har insett vikten av frisk luft) och även träffat en del nya människor nere i källaren där jag har tränat och även spelat pingis då vi fått ett bordtennisbord (!). I slutet av året har jag även blivit medbjuden av min lillebror att prova på en veckas gratis träning på gym, vilket blev en succé!
    

Nöjen
Största nöjet kan man väl säga var att se min bror ta studenten. Visst det är ett stort event och många minnen från ens egen skolgång (då det var samma skola som jag själv gått i) men samtidigt tycker jag att det inte är så mycket att fira då man ändå måste fortsätta plugga för att komma någon vart.
 
Innan sommaren gick jag, farsan och brorsan på folkrace som verkligen är ett underskattat event, hur kul som helt! Farsan och jag var även och såg Joe Labero show i Norrköping, och wow säger jag bara, man blev så grundlurad fast vi satt 2m ifrån scenen.


Jobb
Jobben har detta året kommit till mig även om jag haft en och annan lite halvtaskig intervju för extrajobb. Vi har den jag hade i Västerås för ett postsorterarjobb som inte alls gick så bra. Intervjupersonen och jag klickade inte alls så det jobbet fick jag inte. Sedan har vi Vildmarkshistorien - ett riktigt fiasko om jag får säga det själv. Jag var inte nöjd med deras bemötande och inte med jobbet i säg, så inget sommarjobbande där inte.

I höstas gick jag på intervju för ett servicecenter, där gjorde jag mycket bra ifrån mig. Dock fick jag inte det jobbet heller, enligt dem för att andra hade mer erfarenhet. Men då som en skänk från ovan blev det några dagar ledigt från städ som jag även sommarjobbade hos. 3 dagar + 5 dagar (stressvecka!) så fick jag lite jobbat. Dessutom i somras fick jag chansen att lära känna en riktigt trevlig prick på jobbet! Jag gillar verkligen de som jag jobbade med för de får mig att känna mig uppskattad.


Övrigt
Under VT08 åkte jag hem ca 9 gånger under terminen och under HT08 hade den siffran halverats till ynka 4 gånger. Detta om något säger ju att jag äntligen börjat stadga mig som ensamt boende student. Det var svårare än jag trodde för jag ställde in mig själv så huvudet var med men kroppen visade på sitt eget sätt (med stress, hårförtunning mm) att det inte var så lätt. Jag har genomgått en del besök hos läkare, gynmottagning etc som egentligen inte visade på något större fel på mig (jag trodde jag åt fel dvs ämnesomsättning och vitaminbrist). Dock har aknen blivit värre igen så jag började hösten 2008 med aknemedicin igen och även kräm. Visst positivt resultat har visat sig men en del ärr återstår.  

Året slutade med ett misslyckat ögonbrynsplockning (första och sista gången) och även med ett nytt mellandagsinköp, nämligen min första digitalkamera (har inte haft en riktig kamera på typ 10 år, mobilens kamera i ca 2 år).

Man får väl säga att året bjudit på både ris och ros men nog mest ros för min del och jag har verkligen vuxit in mig i Etuna och studentlivet på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Jag har kommit både mig själv och andra närmare och hoppas jag kommer lära känna dem mer och även mig själv.  

Sist men inte minst får jag gratulera mig själv till 1 år med bloggande! Hoppas ni har haft lika kul som jag!
Gott Nytt År på Er!
30/12: Gnällbänken
Bilder. Det kliar i fingrarna på mig för jag vill ta bilder med min nya kamera men helt plötsligt så har man noll saker att ta bilder på. Så känns det iallafall. Dessutom kan jag inte lägga över bilderna till en dator härhemma eftersom ingen vill att jag installerar programmet som krävs för att lägga över bilderna från kameran till datorn. Jag är nöjd med kameraköpet och har redan lärt mig nästan alla funktioner. Men som sagt inte så kul att inte kunna lägga in bilderna o_O
30/12: Bio, Buzz och besök i Finspång

Igår var jag på bio och såg Bond - Quantum of solace i en nästan tom biosalong. Filmen var dock helt okej. De man förväntar sig av en Bondfilm, det bjöds det på också. Men samtidigt hade jag förväntat mig något mer, något speciellt, en ny speciell karaktär ni vet a la Jaw eller han Nicknack, haha ja jag har spelat lite för mycket Bond (xbox) då man faktiskt vill vara de som har en extraförmåga för dem är så mycket bättre. 

Efter bion hamnade jag och brorsan i salongen på stadsbiblioteket där vi mest satt och väntade på våra föräldrar. Då hittade brorsan Buzz bland tv-spelen man kunde låna och några minuter senare gick vi därifrån med spelet, lånat såklart! Väl hemma böjade vi spela, rätt kul spel med frågor man ska svara på med knappar. Jag var bra på de frågor man fick lite mer tid på sig att svara på, för jag kan om jag får tänka efter. De snabba frågorna gick sådär. Men jag är mer allmänbildad än både brorsan och mammi iallafall!

Idag har hela dagen gått åt att besöka farmor och farfar i Finspång (de bor på olika platser eftersom farmor blivit lite dement). Det var kul att träffa farmor och farfar för jag har inte träffat dem på ett tag men efter 10 minuter var det roliga över och resten av dagen var mer gnällande från farfars sida och farmor, ja hon ställde samma frågor om och om igen och verkade tappa bort orden så meningarna blev helt obegripliga. På ett sätt är det trevligt att besöka de gamla men samtidigt tycker jag inte det. Man vill inte vara en egoist och inte besöka de gamla trots att de knappt minns en, det vore inte schysst. Dock känner jag att jag inte alls vill med och besöka farmor i hennes tillstånd, för jag vill behålla min bild av gamla farmor då hon var som vanligt, då jag var "farmors flicka".  

Imorrn är det nyår och jag har inte pallat göra upp några planer utan vill bara ta det lugnt. Dels för att föräldrarna IGEN bokat in gäster dagen efter kl. 12 (wtf). Så ledsen alla kompisar som vill hitta på något men jag har ingen lust.

PS. Missa inte min årssummering imorrn! =)