Angelicas Gnällbänk

31/12: Årets...

Det är svårt att sammanfatta ett helt år för det hinner hända så mycket. Här är mitt försök. Gott nytt År! 

 får stå för mina släktingar från Finland som kom och besökte oss. Det var rena rama energikicken och skratterapin på en och samma gång. Finns det något jag verkligen saknar så är det en massa goa släktingar att umgås med! Miss you därborta i Finland!

blev helt klart att våga tro på mig själv och göra de saker jag egentligen inte vågar! Dels handlade det om att bli ledare för innebandyn (okej lite ofrivilligt men jag körde på) och dels handlade det om att gå improvisationskursen som kändes skrämmande till en början. Men jag tror att båda bidragit till att jag faktiskt kan klara av sådana saker också, yes I can

 efter mycket om och men bestämde jag mig för att sätta Punkt för aknen en gång för alla! Efter 6 månaders behandling med Roaccutan tycker jag fortfarande att det beslutet var det rätta. Några finnar har återkommit men inte så farligt många.

 efter ett hyffsat medgångsår fastnade jag på en tenta vilket har gjort att jag inte fått min kandidatexamen. Trots det har jag kämpat vidare och ska tamefan fixa detta till nästa år!

 står detta år för studentlivet. Dels stängde skolans Dekår lagom till skolstart hösten09 som bidragit till noll studentanda och egentligen var det inte bra innan heller om ni vill veta min åsikt. Studenthuset där jag bor har det ju å andra sidan hänt en del instressanta saker. Minns ni kineserna?, brandlarmen, pingisduellerna, byte av granne! (haha det blev ju ganska intressant med lappen jag lämnade hos grannen) de nyinflyttade studenterna, de ofrivilliga festerna samt de nya påhittet med ombyggnationen. Om studentlivet i övrigt är ganska dött så finns ju ändå ett livligare studentboende som både roar och oroar mig! hoho.

 till sommaren hade jag verkligen hoppats på ett ekonomijobb eller liknande och blev mer besviken än jag visade över att inte få ekonomijobbet på Energimarknadsinspektionen. Jag har en viss hatkärlek till städjobbet för det var verkligen det bästa jobbstarten jag kunnat få (är otroligt tacksam för den möjligheten) men nu vill jag vidare, ett högre jobb väntar på mig, det känner jag på mig.

 ett VG på kandidatexamen efter all den energin vi lagt ner var vi värda. Men samtidigt hade vi väldigt roligt i våran grupp. Våra roadtriper till Stockholm och Köping samt bara det att lära känna två helt nya människor, roligaste som hänt under skolan detta år!

 har detta år varit föreningen jag varit med i både som styrelse och som ledare. Man tror inte att det är så jobbigt men det suger massor med energi från en. Jag tror jag har tröttnat påt, finns inget intresse kvar. Jag tror att det är dags för mig att efter detta år släppa föreningen och ägna mig åt något helt annat.

 står för att det på riktigt känns som att jag står stadigt numera. Jag har hittat balansen i livet och allt runtomkring. Det känns som jag börjar veta vem jag är, vilka jag vill ha runt omkring mig och vad jag ska tycka och göra. Jag har lärt känna flera goa personer och återupptagit kontakten med de man en gång kände. Livet är ganska oberäkeligt och bästa insikten i år är att det är jag som sitter med tyglarna och kan förändra något, bara en liiiten sak så kan livskvaliteten ändras till det bättre.  

30/12: 1 st ägg i hårbotten


Min senaste frissör (som jag faktiskt var nöjd med) tipsade om att jag skulle börja med ägg/mjölk i hårbotten för att stilla hårväxten och för att göra hårbotten mindre torr. Jag får väl medge att jag tyckte det verkade rent ut sagt dumt, ägg i håret?!

Men nu har jag ändå testat det. Jag bad mamma blanda ihop ett ägg och sedan lite mjölk. Hon hällde det i min hårbotten (i duschen, för att det inte skulle hamna på golvet) och jag gnodde in det i hårbotten, väntade 5 min och sedan sköljde jag ur det. 

Nu går det möjligen inte att bedöma om det gav någon effekt efter bara en gång, men jag tyckte ändå att det har gjort håret precis vid roten och 2 cm ut, mycket mjukare. Enligt frissören skulle detta göras varannan vecka.

+ mjukare strån vid hårbotten direkt
- kladdigt och kallt

28/12: Lugn dag

Efter allt spring i affärerna under de sista dagarna ska jag idag ta en riktigt lugn dag, kanske plugga lite. Jag har dock noll motivation för pluggande men jag tror det är bra att börja i god tid så att jag inte stressar upp mig i onödan. Brorsan sitter och leker med min mobil, haha han verkar ha roligare åt den än jag. Men jag gillar den, ska bara föra över lite musik till den så blir de kanon! 

Hörs och störs!