Angelicas Gnällbänk

30/10: Iakttagelser vid brandlarm

Ikväll var det dags igen... Brandlarmet går. De flesta rusar ut. Eftersom jag tar brandlarm på allvar så brukar jag vara bland de första som tar sig ut. Väl i trapphallen möts jag av några studenter som kollar upp numret till brandkåren och ringer för att stoppa brandbilen från att komma. Jag frågar en av dem om det brinner på riktigt, hon svarar "nej vi bakade". Jag tar mig ut, pallar inte med allt, pallar inte med ljudet, önskar mig bort för en stund, vartsomhelst. Jag känner skam och jag känner ilska. Skam när jag ser brandmännen som kommer och det ännu en gång är "falsklarm". Dem måste vara otroligt trötta på dessa brandlarm, kanske kommer de inte ta ett larm från oss på allvar när det väl är på riktigt? Ilska för att hysesvärdarna inte tar dessa brandlarm på allvar och ser till att vi får bättre fläktar.


Jag sätter mig därute på en blå låda som det står SAND på. Det kommer två (fullgubbar) och tar bilder och den ena ställer sig och snackar med mig. Sedan helt plötsligt blixtrar det till. En liten kort man klädd i svart, så han nästan förblir osynlig smyger omkring och tar bilder, till en tidning kanske? Ytterligare en kommer senare och tar också bilder. Undra om de tror att de fått ett scoop? Folk vänder sig om där dem går på gatan utanför. En tant med kassar viker in och kommer och frågar "är det eldsvåda?". undra om hon hoppades på de? bara för att få något intressant att kolla på. Verkade som de. Nyfikna tanten smyger sig närmare in bland folkskaran. Jag sitter där helt lugn och kollar på allt detta. Jag vet inte om det är kylan, men jag skakar.

30/10: Lugnet efter stormen

Igår skrev jag min tenta som jag haft fullt fokus på denna vecka. Det blev 4h 45 min! Som alltid när jag är orolig för saker så drömmer jag konstigt. Det började redan i måndags då jag drömde en konstig dröm om en person från innebandyn, följt av ännu en konstig dröm i tisdags om ett krig som bröt ut då jag fortfarande bodde i vårat radhuskvarter. Onsdagens dröm var mest om siffror, helt galet. Under hela natten tänkte jag bara siffror, jag tror inte ens det var något sammahängande som liksom kunde vara lösningar till våra uppgifter eller så. Very skumt! Jag har minst sagt sovit skitdåligt denna vecka! Inte blev det bättre av att kineserna (och kanske några andra) festade massa i onsdags natt så att de gick ut och in genom dörren som slog var 5e minut!!! Jag var dock inte så nervös som jag brukar vara inför tentor, det förvånade mig att jag behöll mitt lugn. Jag hade på mig min mosters ring så jag hoppas den inbringade tur!

Vad har hänt annars ? På innebandyträningen i måndags blev vi fotograferade såväl under som efter träningen för att bilder ska komma upp på hemsidan. Kul idé! Dock mindre kul att det togs "ledarbild" efter träningen då jag var helt svettig! Jag har även bråkat med högskolan om poängen till reservplatsen eftersom jag förmodligen inte kom in pga att mina c-uppsatspoäng inte kom in i tid. Men detta tar inte antagningen hänsyn till. Gissa om jag är sur! Istället lutar det åt att jag ska gå kursen Improvisation, det blir en utmaning!

Jag har även fått mitt läppstift, ni vet från dendära tidningsannonsen som sade att man kunde byta ett gammal mot ett nytt? Min mamma var rolig, hon skickade in ett brev där hon skrev att hon inte hade något gammalt läppstift men undrade om hon kunde få ett ändå. Och det kunde hon! Mammi är bäst! haha
På tal om mamma, så mailade hon mig och sade att jag hade vunnit en tävling. Jag berättar mer om det när jag fått det bekräftat! Nu ska jag ta tag i dagen!