Angelicas Gnällbänk

14/9: Matevent Santa Maria Cooking studio
Min mamma vann en rolig vinst i en tävling, att få delta på ett matlagningsevent med Ludwig Tjörnemo en kock som ingår i Juniorkocklandslaget. Vi fick ta oss till Göteborg, bo på Gothia Towers och sedan genomföra detta event. Sååå roligt! Kanske att jag blev inspirerad till att laga mer mat (dock har jag redan bästa kocken hemma men ibland kanske jag kan få glänsa lite i köket också!) Det blev mamma, pappa, jag (något förkyld)  och Jakob som åkte.
 
 
Jag och Jakob gör senapsmajonär, mamma kollar på!
 
Vi och Ludwig Tjörnemo i full fart!
 
Ååhh, så otroligt mycket god mat det blev...!
 
Och desserten får inte glömmas bort. Mamma och pappa hade den som sitt uppdrag.
3/9: Hej HathaYoga!
Det har gått 4 månader sedan jag var sjukskriven för stress och äntligen idag kom jag iväg på ett Yoga-pass. Jag upptäckte det i förra veckan på nya träningschemat att säkert 3 nya yoga pass dök upp och jag tänkte direkt att nu måste jag ta chansen!
 
Enligt World Class hemsida är denna typ av yoga:
HATHAYOGA – är en mjukare form av fysisk yoga, som syftar till att balansera kroppen och dess energinivåer.
 
Och på något sätt blev jag väldigt lugn. Jag är inte helt med på det här med andningen för det var svårt att hänga med på. Det är meningen att andningen ska ske i takt med nästa rörelse och att gå till rätt med antingen "inandning" eller "utandning" var inte helt lätt! Sedan var det helt klart vissa övningar där jag kände att jag inte var så särskilt vig, haha! Det finns lite att jobba på med andra ord.
 
I övrigt känns det bra på jobbet. Det gäller att inte stressa upp sig. Jag ser det som min största utmaning för mig själv att trots att jag får uppgifter som ska vara färdiga samma dag (och jag redan har full dag i övrigt) så löser det sig på något sätt. Jag tror nu också att Yogan kan hjälpa mig att komma till ro och få igång andningen som jag kan ta användning av när det känns som mest stressande på jobbet. För det påpekade läkaren att jag förmodligen inte har tagit riktigt djupa andetag utan småandats vilket kan göra att bröstmuskelaturen spänner sig. Att ta de där fikapauserna var jag väldigt dålig med innan jag blev sjukskriven. Det är lätt att bara köra på och tro att "jag behöver ingen paus" men se där hade jag iaf fel, för det gav en viss vila där hjärnan fick komma ifrån datorn och tänka på något annat. Numera är jag alltid med på fikapuserna, t.o.m frontar dom trots att jag inte dricker kaffe!
 
Jag ser även att jag bytt fokus från att enbart tänka jobb till att mer fokusera på vad som händer på helgerna eller övrig ledig tid. Tidigare kunde jag om kvällarna tänka väldigt mycket på morgondagens möten och uppgifter och därför få både ont i magen och bli stressad. Men nu är det annorlunda, jag tänker mycket mindre på jobbet när jag är hemma men såklart är det bra att ventilera sig lite. VILA och ANDNING är två viktiga ord. Och ikväll på yogapasset fick jag både och, nu blir det soffhäng och extra vila!