Angelicas Gnällbänk

26/8: Långsiktigt sparande
Minns inte om jag skrev det då, men för 2 år sedan pratade jag och en vän om att se över vårat sparande. Prata fonder och aktier, försöka komma igång i denna djungel. Jag hittade två fonder jag ville satsa på (fick hjälp av min mamma!) och sedan dess har det vuxit. Under senaste året har jag sparat 1000kr/mån. Det känns som en rimlig peng för mig. Jag tänker mig inte röra dessa pengar om jag inte absolut måste göra det. Inte förens jag blir pensionär. Det känns långt till dess, men ändå skönt att ha en backup plan med sparande som jag vet att jag kommer kunna få ut precis som de står där i siffror på min Internetbank. Fonderna hade under dessa 2 år, gått upp 40% tillsammans! Yeeah! Bra kämpat liksom. Tänk er hur mycket det kan bli om 35 år om jag orkar hålla i? Den som är smart nog kan räkna fram det redan här och nu men jag väljer att se det med egna ögon när jag väl är där, mycket kan hända på vägen!
20/8: Augustifesten 2017
Två veckor har jag varit igång efter semestern och det känns bra ändå. Började lite lugnt andra vecka med att ta ledigt på fredagen. Det har gett mig en 3 dagars ledighet och det var så skönt! Augustifesten har svept förbi igen (konstigt det där att allt går så fort nuförtiden?).
 
Traditionsenligt blev det picknick i Vasaparken samt musikunderhållning från Rix FM Festival med två av mina vänner. Det är roligt att vi håller det uppe och ses varje år. Dock är det förändringar på gång så vi får se om det blir fler gånger? Kände att jag njöt lite extra denna gång, tog in allt på ett annat sätt. Försöker vara lite mer närvarande i varje situation jag kan. Artister som kom detta år var Måns Zelmerlöv, Peg Parnevik, Nano, Anton Hagman, Benjamin Ingrosso, Margeret, Johan Karlberg.
 
Annars gick jag en sväng på marknaden med min mamma på min lediga dag, fast det var snarare på stan som jag hittade lite saker som jag köpte. Skönt, jag hittade en plånboksmodell som kan ersätta min korthållare som haft en trasig stängningsmekanismi flera år nu. Då kan jag stryka den från min 'måste-köpa-saker'-lista.
 
På lördagskvällen var vi även ute sent på kvällen och strosade runt bland folk och hittade en live spelning på gamla torget med en för mig okänd grupp, Looptrops. Det var en hiphop grupp som firade 25 år (så minst sagt hållit på länge) men som jag ändå diggade lite när jag stod där. Jag kände tillslut igen en låt litegrann.
 
Det märks nu att vi går både mot mörkare tider och kallare tider. En jacka behövdes verkligen under denna helg. Jag blickar framåt och härnäst står 3 års kalas för sambons brorson. Men sedan även en 30x2 medeltidsfest. Ska bli riktigt spännande. Vill inte lägga för mycket pengar på en medeltidsdräkt utan har sökt en del på nätet och fått inspiration som jag sedan tänkte använda kläder jag har hemma och efterlikna en mer modern medeltidskläder till mig och sambon. Men ändå vi går in för detta! Fester med teman är roliga!
 
 
6/8: Semester
Känslan av att ligga efter med 1-2 månader släpper visst inte. Den har funnits där sedan februari. Nu är redan juli passerad och vi är inne i augusti.Vad hände med sommaren?! Ja, jag har haft mina 3 veckors semester nu och de gick verkligen för fort denna sommar. Lite konstigt blev det första veckan då jag och killen inte hade några direkta planer men som sedan ändrades till att vi åkte till deras landsställe på MC:n (! tog typ 5h i ösregn och jag gör aldrig mer om det) och sedan åkte jag hem och han fortsatte till Norge. Vilket äventyr det måste ha varit att åka runt där bland fjällen och det fina landskapet. Det hade jag velat se men jag kunde inte förmå mig själv att åka mer MC efter den turen...
 
Andra veckan umgicks jag mest med föräldrarna och sedan blev det ett besök till Kolmårdens djurpark där jag inte varit sedan jag och Brorsan var där för kanske 5-6år sedan. Morgonen började så fint med bra väder och direkt tänkte vi att vi skulle ta en tur dit (och vi hade dessutom 30% rabatt på entrépriset eftersom man fick det efter vi hade varit på Gröna Lund och sparat biljetten). Tyvärr var vi inte de enda som tänkte att det var en bra dag att gå på djurparken så det var lång kö redan på bilvägen till Kolmården! Vi strövade runt där och tittade på djuren och på delfinshowen, matningen av tigrarna, åkte safarituren och såg sälshowen. Mycket hann vi med men sedan var vi ganska trötta (mycket barnfamiljer och stoj runtomkring).
 
Sista veckan var den vi hade sett fram emot mest men det blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss med det svenska vädret?! Vi tog oss till Köpingebro (strax utanför Ystad på Österlen) där vi hade hyrt en liten stuga. Temperaturen under veckan var mellan 17-21 grader och tyvärr lite blåsigt och med regnskurar. Inte det bästa vädret när man har tänkt sig att vara mycket ute och cykla runt och bada på stranden. Vi gjorde det bästa av situationen ändå och åkte en tur till Bornholm (dansk ö) och åkte runt till olika byar och till en av de finaste stränderna jag sett Deodden. Om ni åker till Bornholm så är mitt tips att ta mer än 6h på er och satsa på 1-2 utflyktsmål och håll er till de! Vi hade defenitivt för lite tid för det vi ville se. Det blev en hel del bussåkande, nästan kring hela öns ytterområden... Det var iaf en av de finaste minnena från denna Österlen semester. Sedan hann vi även besöka Ystad och Kåseberga och Simrishamn. Måste säga att jag tycker bäst om Simrishamn, så himla mysig stad! Ystad bara blåser det i! 
 
Lite bilder här!
 
Jag utanför stugan vi hyrde, 30 kvm med dusch/toa i ett utehus. Skönt att komma bort och bo lite enkelt!
 
Vi i Kåseberga vid Ales Stenar. Värt ett besök! En galen sak hände när vi var här, helt plötsigt ställe sig håret upp på ALLA runtomkring. Det var sådan laddning och åskspänning i luften plus att denna plats ligger på en hög höjd, annars har jag ingen förklaring till detta fenomen?
 
På Bornholm. Nästan alla byar/städer såg likadana ut med båthamnar och mysiga gränder.
 
Nybrostrand. Fint men lite blåsigt.
 
Ystads godaste wienerbröd finns på Fritidsbaren i Ystad!