Angelicas Gnällbänk

28/1: Gnällbänken
Måste föreläsningarna gå fortare när det är C-nivå?
Dagens föreläsning till skillnad från seminariumet vi hade igår (som var hur lätt som helst) var så svååår! Det var inte bara det att det var svårt med nya grejer utan även att det gick så fort så man inte ens hann vända blad på föreläsningsanteckningarna. Läraren påpekade innan föreläsningen att föregående studenter brukar tycka att de föreläsningar hon har går fort. Så kör hon på lika fort med oss också! Ska man inte lyssna på de tidigare studenterna och sakta ner lite??!! Det hela handlade om koncernredovisningens balans och resultaträkning och vi är förvisso på C-nivå men vafaan de behöver inte gå fortare för de!

Jag vet inte men jag tror jag gillade lektionerna på gymnasiet bättre än de vi har på högskolan  o_O
27/1: Varför jag gillar bollsporter och träning

¤ Genetiskt. Mamma har noll bollsinne, så gissa vem jag fått sportgenen från? Tydligen är den även dominant för jag tycker alla bollsporter är så jäkla kul!!! Dessutom växer man upp men en tävlingsinriktad bror och farsa så blir det ju inte annat än att man måste sporta själv (självklart upp till var och en men jag valde sporten)

¤ Välmående. De räcker ju inte att bara ta trapporna istället för hissen man måste röra på sig en gnutt till. Jag tyckte inte träning var så kul i början alltså när jag var tonåring (nee inte ens gymmandet) men gör man det till en vana så blir det roligare och speciellt om man gör något man tycker är kul. Tänk på organen på insidan, bara för att de inte syns ska man inte glömma dem.

¤ Stressborttagare. Jag har ofta problem med mitt huvud som totalsprängs med all info vi får genom böcker och på lektionerna. Att börja träna gör ju inte att det försvinner snarare att man lägger det åt sidan och tar fram det en annan dag och kanske har man då fortfarande detdära välmåendet från föregående dag kvar så man kan tycka att pluggandet åtminstone är lite kul.

¤ Känslan av att göra mål. Det går inte att beskriva den känslan. Man gör något bra, både för sig själv och för laget. De är liksom lika kul varje gång! dessutom när någon annan gör en bra grej får du träna dig i att säga "snyggt mål" eller "bra spelat!", de är iallafall något jag tränar på.

¤ Socialitetsgrej. Man behöver inte fråga de som är där den jobbiga frågan "hur mår du?" utan man kan bara vara. Eller så snackar man om allt annat. Jag menar ibland blir blåmärkerna på benen ett samtalsämne.  

¤ Mängden av olika träning. Det är självklart så att bollsporter inte passar alla, men att ta promenader är nästan lika givande. Jag har märkt att en timmes promenad ger bra träning det också. Jag har även börjat fundera på typ yoga, för det verkar så lugnande. Träning behöver inte vara explosiv och göra en superduper svettig man kan köra den lugnare varienaten och frågan är ju inte om de enklaste övningarna som utfall och lite hopprep ändå ger bra träning? De tror iallafall jag! Bättre träna något än inget alls!
26/1: En tjejs dröm
Ett helt rum fullt av killar. I shorts och t-shirt och så lite svett på de. Jagandes en vit liten boll. Förstår ni varför jag går till innebandyträningen? ;)

Nerrå men det är rätt konstigt för på något sätt är det mest bara jag som är där som tjej. De stör inte mig nått men klart det vore kul med någon mer tjej. Jag gillar tuffa tag där man får kämpa. Ikväll var det dock en dum boll som vägrade gå in i mål för mig och mitt lag. Tror jag sköt 3 ggr i ribban (satte en boll i mål iaf) och resten av laget fick inte heller in bollen. Sånt är lite tråkigt med de går ju säkert bättre nästa gång!

Fick även snacka lite engelska då vi har en ny kille som bara pratar engelska. Hihi, shiit vad dålig man är på engelska när man väl måste använda den! Men helt klart träningarna är såå bra för stressbortagning och totalt rensa huvudet på tankar! Me likiie!