Angelicas Gnällbänk

29/11: Och så går vi upp i hundens position
Godmorgon!
Denna morgon började bra, jag kom upp tidigt trots att jag var uppe till midnatt. För en gångs skull utvilad. De senaste dagarna har ajg haft min pojkvänns snarkningar pga täppt näsa som väckt mig om nätterna men inte inatt för då åkte han iväg till sina föräldrar för att byta till vinterdäck. Jag ogillar verkligen snarkningar av alla dess slag eftersom jag inte kan sova då. Utvilad var ordet och för att ytterligare spä på det tänket så gick jag till gymmet kl. 9:00 och tränade ett pass Poweryoga. Det var verkligen länge sedan men oj så skönt det var och så lugn jag blev. Riktigt njuter inombords just nu. Helgen kan börja. Och den får gärna gå fort för på måndag får vi hämta ut nycklarna till nya lägenheten!!! Åååh, vad jag längtar. Fast jag redan vet hur den ser ut så är jag spänd att få börja möblera och flytta in. Nyp mig i armen!
 
24/11: Saker som jag är färdig med men som kan hjälpa andra
I helgen åkte jag ut med 4 påsar med kläder, skor, leksaker och diverse andra saker till en insamling som ska gå till Polen. Det kändes skönt att bli av med sakerna och skönt att vet att de kommer att gå till NÅGON. Jag tycker det är svårt att veta var sakerna/pengar kommer när man skänker dom. Här kommer de verkligen till behövande. Sprider det vidare ifall någon annan också vill skänka, än är det inte försent: 
 

Lastbilarna kommer att avgå till Polen i December!
Ni är välkomna att lämna just erat bidrag fram till fredag 2014-11-28
på vårat lager på Ingelsta, Koppargatan 7, port 4 (framsidan) mellan kl 7-16 (mån-fre). Vid leverans ring Therese eller Gabriel.
Extra öppet!
Lördag 2014-11-08, kl 11:00-15:00,
Lördag 2014-11-22, kl 11:00-15:00,
Therese                     Gabriel
0707841052               0707841051
therese@almroths.se  gabriel@almroths.se

23/11: Släktforska
Det har dragit igång en ny säsong av Allt för Sverige på SVT och jag har följt den sedan start. Det fashinerar mig med deras historier om släkten och deras sysslor och liv. För er som inte sett programmet, det handlar om ett antal amerikaner som söker sina rötter i Sverige efter den stora emigreringen som skedde till USA, där ca 1,3 miljoner svenskar åkte dit.
 
Alltså intresset väcktes hos mig så pass mycket att jag själv fick lusten att ta reda på mer om min egen. Den är som bekant delad i en svensk och en finsk släkt. Det gör det hela mycket mer spännande! Tack vare att min mamma skrivit ner årtal, namn och så vidare, har jag fått en bra grund att stå på. Under helgen har jag använt denna infomation och skapat mig ett släktträd utifrån mig själv och min bror och kommit ner till min farfarsmorsfar (alltså min farfars morfar) som föddes 1840. Hur häftigt är inte det??! Jag har inte upptäckt någon släkting som utmärkt sig i yrke eller liknande utan de flesta verkar ha varit lantbrukare. Men kanske om jag tar detta ett steg längre och börjar gräva vidare kanske det går att hitta, vem vet. Någon annan därute som släktforskat? Hur lång bak i tiden har du kommit?
 
Det är hursomhelst hur spännande som helst!!