Angelicas Gnällbänk

29/1: Lego-bygge
Onsdagar tillbringar jag även denna 'vårtermin' i skolbänken för att lära mig finska. Det går framåt och det känns som att flera pusselbitar börjar falla på plats. Igår pratade läraren om lego-bygge och det tyckte jag var en bra liknelse på hur finska språket bygger sina meningar. Ett exempel som drog var en fråga som på svenska hade 6 ord, på finska endast 2!! Lite skilland. 
 
Ikväll stod träning på schemat. Det blev pass # 18 / 100. Funktionell träning är min favorit just nu!
25/1: En sann historia
I torsdags var jag på bio med några kompisar, vi såg The Imitation game. Jag hade inte hört alltför mycket om filmen innan, men medan vi stod där och väntade på insläpp läste jag i bioprogrammet. Och blev väldigt intresserad av att veta mer om den (tur att jag stod där och skulle se den höhö). I vilket fall så motsvarade den mina förväntningar och lite därtill!
 
Det bygger på en sann historia om mannen som knäckte koden/kodningssystemet till tyskarnas Enigma som var kommunikationsverktyget under andra världskriget. Staten undanhöll denna historia i 50 år! Vilken tur att den kom fram till slut tycker jag. Alan Turing är ett namn att lägga på minnet. Kan verkligen rekommendera att du ser den!
 

Bildkälla: SF.se
 
24/1: Pass #14
Det är lördag morgon och jag vaknade av mig själv redan vid sjutiden. Klockan 9:15 befann sig jag och Brorsan vid Himpafältet för att åka skidor. Vi åkte 3 varv och det var väl på det sista varvet som man riktigt kom igång med tekniken och flåset. Men kul var det! Det var säkert 10 andra som också hade bestämt sig för att åka just denna dag. Därmed blev pass 14 av 100 avklarat. Keep going strong!