Angelicas Gnällbänk

28/2: Vänta till rätt tillfälle
Tänkte att jag skulle ta upp det här med ekonomi lite mer i mina inlägg för att ni ska få veta hur jag tänker kring vardagssaker och ekonomi. Under en tid har jag varit sugen på att köpa nya löparskor. Dels för att de jag har är 3-4 år gamla! Detta kom jag fram till genom att jag har sprungit Vårruset fyra gånger varav det första året hade jag inte de löparskor som jag har nu. I vilket fall de hade gjort sitt och nya skulle införskaffas.
 
För mig blir det som ett uppdrag att gå ut i butiker/på nätet och titta efter ett par som både är snygga, bra för fötterna och har bra pris. Inte det lättaste! Men grejen är TID. Det får ta lite tid att komma fram till ett par som man tycker har just det jag söker. Många kanske spontant går till butiken och tar första bästa och det kan ibland bli lite dyrare än vad man tänkt sig från början.
 
I julas fick jag ett presentkort på 1000 kr av mamma att handla löparskor. Det sätter ju inte gränsen på 1000 kr utan jag kunde lägga ut för mer men jag tänkte för mig själv att jag inte skulle lägga mer pengar på just löparskor. Sagt och gjort, jag tittade igenom butikerna, nätet och reklamen och på Alla hjärtans dag tog jag med mig pojkvännen för att sista titt och bestämde mig först när jag fick reda på att de skorna var extra rabatterade just den dagen, vilket tur! Skorna var nedsatta med 600 kr - sådan tur är svårt att få igen men mitt tips är att vänta in lite och känn efter.
 
Som person är jag också sådan att jag inte köper massa bara för att ha nytt hela tiden, utan jag köper nytt när de gamla börjar ge upp. Jag tänker även att jag ska använda dessa skor i 3 år framåt vilket gör att kostnaden blir 999kr/3 = 333kr / år vilket inte är så farligt dyrt. Sedan gäller det att använda sina investeringar också och det tänkte jag göra nu!
 
22/2: En riktig tjejhelg!
Det har bara gått 2 dagar sedan jag senast kramade pojkvännen men jag saknar honom redan. Det är lite konstigt det där, för ibland kan jag känna att jag vill vara ensam då han är hemma men sedan när han är iväg och man får lite för mycket egentid så vill man ha honom här! Snart kommer han hem iaf. Han har varit på grabb-kryssning till Tallinn i helgen.
 
Och jag har inte varit sämre för jag har haft en riktig tjejhelg med middag + bio i fredags och igår blev det tjejkväll med mat och Mello. Vi gjorde Varm mexikansk smörgåstårta, dvs en smörgås med tacoköttfärs och diverse grönsaker och en sallad till. Det blev jättegott! Jag som trodde att tre våningar Hönökaka skulle bli för lite för 4 peroner men jag hade fel! Det blev en hel del mellan lagrena så den byggdes på höjden och det slutade med att det till och med blev över en rejäl bit.
 
Mello var lite svårtippat tyckte jag. Jag hade ingen direkt favorit denna omgång. Håller fast vid Eric Saades 'Sting' än så länge.