Angelicas Gnällbänk

21/8 Bröllop i en rosengård
Vi börjar kunna det här nu, andra bröllopet inom en månad (ja, Augusti är visst en populär bröllopsmånad) och ännu en gång var det jättefint! Det var utomhus i en rosenträdgård och tack och lov så var vädret på deras sida.
 
Jag velade flera gånger fram och tillbaka vilken klänning jag skulle ha på mig och vilken kavaj till. Den klänningen det inte blev var en i grunden vit klänning med svarta små löv så den egentligen ser mönstrad ut. Jag vet inte hur noga det är med att man inte får ha vitt på sig, jag vågade inte chansa så istället blev det en beige/naturfärgad klänning med knallrosa kavaj till.
 
Det var kanonmat som serverades (brudgummen var kock!!) och det var lekar och tal om vartannat. Det uppstod tydligen även en insident där vårt bord (runt) välte och vinet och alltannat på bordet for all världens väg. Turligt nog hade jag och Jakob gått på toaletten då och jag hade tagit med mig både kameran (som jag hade fotoredo på bordet) samt min väska. När vi kom tillbaks fick vi en smärre chock när den annars så vita stolen och golvet var täckta med vin. De andra gästerna vid vårt bord sade att det var tur att vi inte hade varit där när bordet välte för då hade garanterat jag varit nedstängt med vin, bordet välte nämligen åt det håll jag hade suttit på.
 
Tack för att vi fick dela er dag!
 
Jag och Jakob strax före avfärd till bröllopet, glada färger och glatt humör!
 
Rolig idé med att alla gäster fick göra sitt fingeravtryck (dock gick ju färgen inte bort på tummen och jag nojade med att jag skulle råka ta på min ljusa fina klänning med just den handen)
 
Ferserad röding med spätta rutomkring (förstår inte hur de lyckats göra fisken så den inte längre ser ut som en fisk!) men supergott!
 
12/8: Åka motorcykel
 
Lääänge länge tvekade jag om jag skulle våga åka motorcykel. Nästan hela sommaren faktiskt. Bara tanken fick mig att få ont i magen. Min pojkvän har tjatat och tjatat om att jag ska åka med honom då han redan i våras tog motorcykelkörkort. Men så tog vi ledigt en fredag bara-för-att-vi-kunde och då fanns tillfället att åka lite motorcykel och jag vågade!! Vi tog en tur till Söderköping och där tog vi en glass vid kanalen. Jag hade på mig svärfars skinnkläder från 80-talet som med ett par rejäla hängslen i byxorna satt rätt bra. Men roligt såg det nog ut när jag kom där, med en för stor skinnjacka med extra uppuffade axelpartier! Hahah.
 
Nu har jag klarat av #2 på min 10 ny saker att prova till nästa höst!
 
 
 
 
10/8: Höstutmaning
Jag vet inte hur ni känner inför hösten men jag har kvar känslan från när jag gick i skolan och varje höst kändes speciell, som en nystart. Det var inte varje år som jag bytte skola och allt blev nytt men ändå fanns den där känslan där varje gång. Nystart. Chans till förändring. Jag kan faktiskt påverka.
 
Den känslan lever kvar hos mig och såfort det nalkas höst tänker jag på den. Liksom denna onsdag då jag bokat till för ögonbrynsplockning och kom på mig själv med att tänka "jag kanske ska prova något nytt..." varav jag färgade brynen på salong för första gången. Ljusbrun sade jag att jag ville ha när kvinnan som skulle färga dem frågade mig. Fick dock en smärre chock när jag tittade på resultatet efteråt; det var inte den ljusbruna jag hade tänkt mig! Men för första gången syns mina ögonbryn och kanske vänjer jag mig?
 
Detta är #1 av min höstutmaning som ni kan följa mig göra till nästa år; 10 saker jag inte gjort förut!