Angelicas Gnällbänk

31/8: Söndag morgon
Det var ett tag sedan nu, efter allt jobb med J.s lägenhet som flyttats över till min i väntan på något nytt - så tog vi iaf ifag frukost på sängen och Lyxfällan på TV3 play. Man kan ju inget annat än älska söndagsmorgnar!
 
 
26/8: Inspiration från oväntat håll
Idag var jag på en väldigt instrssant föreläsning efter jobbet som var ordnat för alla kvinnor på företaget där jag jobbar. Annika Östberg kom och föreläste om sin uppväxt, sitt liv i amerikanskt fängelse och hur hon trots alla motgångar ändå hittat tillbaks till livet. För mig har hela händelsen legat lite i bakhuvudet, jag var ju inte ens född när det hela skedde år 1983, men jag vill minnas att jag ändå hört talas om det och det måste ha varit i 2009 då hon blev förflyttad från det amerikanska fängelset till Sverige. Kort därefter är 2011 blev hon frisläppt. Tänk er den känslan? Efter 28 år i fängelse. Och dessutom med den revolutionen som skedd under de åren hon suttit inne, mobiltelefonen, Internet, språket osv. Annika berättade att när hon kom ut fanns det saker som var svåra att anpassa sig till. Ett exempel hon tog var dörrar, hon hade ställt sig framför ytterdörren till ett hus och väntat på att den skulle öppnas, automatiskt. 
 
Anledningen till att hon hamnade i fängelse var att hon hade var tillsammans med sin dåvarande pojkvän som var drog-langare (hon själv var även heroinist). Han hade försökt sälja droger till en restaurangägare tror jag det var och då de blev oense om priset (2000 dollar bara!!) så skönt han honom. Annika var där och bevittnade det. De tvingades fly staden. De fick punktering och en polisbil kom för att hjälpa till. Då skjuter pojkvännen polisen. Helt oprovoserat (men de var ju på flykt). Annika blev vittne till detta också. Hon beskrev det hela som 'att hela världen bara stannade just precis efter skottet'. De båda åkte fast och blev satt i häkte i väntan på dom. Sju månader senare tog pokjvännen livet av sig. Annika blev dömd för mord, trots att det fanns teknisk bevisning på att det var pojkvännen som sköt. Dom har med andra ord galet hög straffgräns i USA!
 
Annika var otroligt tacksam för att hon hade fått komma tillbaks till Sverige och hon beskrev även fängelset i Sverige som ett lyxhotell. Idag är hon 60 år gammal och har börjat leva ett normalt liv igen. Hon har skaffat en hund och hon förmedlade hopp om livet trots allt hon varit med om.  
 
Dagens inspiration, tack!
Bildkälla: Läs mer här
23/8: Mer motion!!
Tidigare idag, lördag morgon klockan är 09:30 var jag och Emily på ett Synergy circle pass på gymmet. För mig var det premiär och jag blev positivt överraskad! Passet var uppdelat i uppvärmning och sedan 10 olika stationer med övningar för armar, mage, lite ben och rygg. De olika övningarna gjordes i 30s och sedan var det en kort vila för att man skulle hinna ta sig till nästa station. Det var lagom längd på passet tyckte jag, 3 varv á 45 min totalt. Nu känner jag mig pigg trots att passet var så tidigt på morgonen! Imorse var jag ganska seg och trött men nu känner jag mig full av energi! Annars idag har jag inte planerat in så mycket men jag antar att det kommer att bli en del packande och styrande i lägenheten, sista av J´s saker ska på plats. 
 
På tal om idrott, till frukosten såg jag ett intressant program där svenska skolan undersöktes inför valet. Det pratades om att i Sverige har flera reformer ägt rum vilket har gjort att jämnlikheten har tappats i undervisningen. Jag tror de menade att lärarutbildningarna som finns ahr blivit sämre och att pga införandet av friskolor så har undervisningen blivit sämre. Det märkt på barnens betyg. Det drogs en jämförelse med Finland, där har ingen reform genomförts sedan grundskolan infördes och betygen är i genomsnitt mycket bättre och eleverna lär sig mer. Sådan fakta tycker jag är intressant. Och även att det har gjorts tester i en svensk klass där elever i en åttondeklass har fått ha pulsgyma i ett år. Alltså de får ha idrott men med ett pulsband för att mäta resultatet. Under det året har eleverna förbättrat sina resultat i skolan betydande mycket! Tänk vad lite motion kan göra!