Angelicas Gnällbänk

31/7: Att göra ingenting
Under semestern tycker jag att man ska göra sådant som inte hinns med under övriga året. Som att skriva på bloggen! Därför skriver jag här igen, med över ett halvår sedan sist. Jag har verkligen saknat att skriva av mig men tror att jag varit för obalanserad för att ta mig tid att göra det. Mina ledord denna semester har varit att göra ingenting och att enbart göra det jag känner för dag för dag. Jag är inne på min sista vecka utav 3, så det börjar kännas att det snart är dags att gå tillbaks till vardagen, med allt det innebär.
 
En och en halv vecka spenderades i Norra Sverige samt en snabb visit till Norge, närmare bestämt Bodö och Mo i Rana. Bilandes hann vi se både Saltströmmen som är en av världens största saltström (med virvlar och väldigt snabbt forsande vatten under olika tider under dagen) samt Svartisen som är ett tjockt istäcke som ligger kvar även under sommaren. Men tyvärr håller den på att smälta och bli mindre pga klimatförändringarna.
 
Eftersom det var så bra väder denna sommar (närmare 30-grader varje dag sedan maj) bestämde vi oss för att testa på campinglivet med tält och kokplatta med gasol. På vår väg hann J och jag besöka 4 olika campingar.
 
Kraja, Arjeplog Sverige - bästa kampingen! Vi borde helt klart bott där längre. Nära till centrum, möjlighet att hyra båt/kanot, superfin restaurang, bra servicehus och med gratis tillgång till pool. Denna camping var verkligen drömmen vad gäller camping, kan verkligen rekommendera.
 
Saltstraumen camping, Bodö Norge - Störs man inte av fiskmåsar så är denna camping bra och ligger nära populära utsiktsplatsen vid Saltströmmen. Tältplatsen hade kanske mer att önska eftersom det mer liknade en parkeringsplats med stenbeklädd gräsmatta.
 
Tärnaby camping, Tärnaby Sverige - Mysig camping med lite mer vildmarkskänsla. Tältplatsen var riktigt bra med fint gräs som faktiskt gick att få ner tältpinnarna. Låg nära en fors som gav ett skönt sovande ljud. Dock denna natten för oss blev det enbart 6 grader (!) vilket jag inte alls var beredd på. Sov inte mycket den natten för att mina fötter blev så kalla (läs kärlkramp) och då kan jag inte sova.
 
Saiva camping, Wilhemina Sverige - Denna camping så fin ut från start, endast 1km från centrum. Det fanns bad, träningsmöjlighet, tennis, boule, ja allt möjligt. Nackdelen var att det var i princip omöjligt att sova i tält! Närliggande badplats (låg utanför campingområdet tyvärr) besöktes utav hela ortens ungdomar och visade sig vara en samlingsplats för ungdomar nattetid. Verkligen nattetid. Vid midnatt hade de fortfarande inte slutat bada och hoppa ifrån hopptornet. Klockan 02 hörde jag några skrika från tornet och någon som frågade högt vad klockan var. 04 samma sak. Dessutom var det väldigt många ungdomar ute och åkte epatraktor och moped. De åkte fram och tillbaks. Säkert 6 gånger medan vi åt pizza bara.
 
Lånat tält, från 80-talet ;)
 
Saltströmmen!
 
Vi vid Svartisen i Norge.