Angelicas Gnällbänk

12/3: Släktforskning
För en sedan månad sedan började jag en släktforskningskurs med fokus på att hitta släktingar på min finska sida. Jag halkade in på detta genom mina finskakursstudier som jag hållit på med några år nu. Läraren i finska hade en kollega som ville starta en kurs med släktforskning i sin finska släkt. Perfekt tänkte jag!
 
Otroligt spännande med tanke på att det är släktingar som levt i ett annat land än det jag lever i själv. Vad kan man hitta? Hur länge levde mina släktingar och finns det någon som var med i krig, straffades, utvandrade? Ja, dessa frågor letar jag fortfarande svaren på. Men jag har kommit en bra bit på vägen.
 
Redan från början hade jag fått uppgifter från min mamma som sträckte sig iallafall vad gäller på namnnivå till min mormors mormor och morfar, alltså från mig räknat (1) 5 generationer bakåt. Sedan dess har jag grävt mig successivt nedåt i alla led och kommit till från mig räknat (1) mormors mormors farfars farfars far generation 9. Då pratar vi om åren kring 1730-talet.Det är så häftigt!!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress